Monday, November 30, 2009

♫ Broken Hearted Girl ♫

You’re everything I thought you never were
And nothing like I thought you could’ve been
But still you live inside of me
So tell me how is that?
.
.
You’re the only one I wish I could forget
The only one I’d love to not forgive
And though you break my heart, you’re the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day
.
.
I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No...No
No broken-hearted girl
I’m no broken-hearted girl
.
.
Something that I feel I need to say
But up to now I’ve always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you’ve got the most respect for me
But sometimes I feel you’re not deserving me
And still you’re in my heart
But you’re the only one and yes
There are times when I hate you
But I don’t complain
Cause I’ve been afraid that you would've walk away
Oh but now I don’t hate you
I’m happy to say
That I will be there at the end of the day
.
.
I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No…No
No broken-hearted girl
.
.
Now I’m at a place I thought I’d never be…Oooo
I’m living in a world that’s all about you and me…yeah
Ain't gotta be afraid my broken heart is free
To spread my wings and fly away
Away With you
yeah yeah yeah, ohh ohh ohh
.
.
I don’t wanna be without my baby
I don’t wanna a broken heart
Don’t want to take a breath with out my baby
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way..No..No
I don’t want a broken heart
I don’t wanna play the broken-hearted girl..No..No..
No broken-hearted girl
Broken-hearted girl No…no…
No broken-hearted girl
No broken-hearted girl
.
.

♥ Syria Addicted ♥

salam all....kali ni saya nak cerita pula pasal tudung yang
menjadi kegilaan saya kini....
TUDUNG SYRIA...
( atau saya lebih suka panggil tudung ni dengan nama TUDUNG MALAS )
kenapa saya panggil TUDUNG MALAS ???
sebabnya ia mudah..sarung aja dan tak payah iron..
mudah bukan......heee~

.

.

So let's me explain tentang tudung ni..
(base on my experience yer..kalau ada yang salah ampun!!!)

.

.

.

FIRST

Tudung ni terdiri dari 2 bahagian iaitu
* Tudung
** Anak Tudung
seperti gambar kat bawah ni..actually banyak lagi design
yang menarik yang boleh digayakan ikut mood dan kesesuaian....
.

.



Saya mula membeli tudung ni dari blog-blog hasil carian saya di GOOGLE..
Thanks a lot Mr.GOOGLE the best search engine ever...
bermacam-macam blog yang saya jumpa yang menjual tudung syria ni and others tudung..
SO yang berkenan di hati
hanyalah
TUDUNG SYRIA ni..
Seingat saya...saya mula memakai tudung ni sekitar MEI 09...
sangat selesa dan saya suka....
pada awal saya memakai tudung ni..tak ramai lagi yang memakainya
but now..
orang-orang disekeliling saya semakin ramai menggayakan tudung ini...:))))) ..
saya suka bila melihat mereka menggayakan tudung syria ini sama.....

UNIQUE + VERSATILE....:P

mungkin ada yang berkata bentuk buka mereka tak sesuai dengan tudung ni
TAPI SEBENARNYA
sesiapa sahaja boleh menggenakan tudung ni...
Tak percaya cubalah...:))))))

.

.

.

SECOND

Tudung syria ni ada 2 keluaran iaitu :
* Keluaran Marah...jenis yang ini bukaan mukanya kecil sedikit..
sangat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai
bentuk muka yang kecil dan comel.....





** Keluaran Farah..jenis yang ini mostly bukaan
di muka besar dan selesa...
Tudung nya pun labuh juga...dan mempunyai pelbagai
design dan corak...
Saya mepunyai koleksi yang banyak dari jenis ini..heee~
LUV IT.....:)))))





THIRD


Ada pelbagai cara dan mood yang boleh digayakan dengan
tudung syria with anak nya..
Macam contoh di bawah ni saya gunakan
Tudung Syria Plain HITAM + anaknya warna OREN
HASILNYA...




Beside that's ni lagi satu contoh penggayaan tudung syria ni
Tudung Corak BELANG + Anaknya warna HITAM
HASILNYA
Plus..plus...plus....
dengan aksesori seperti spek mata ni lagi besar lagi bagus..heee~
pasti bertambah VOGUE...Choi~.....


.

.


FOURTH

Penjagaan tudung ni mudah saja....rendam dengam pelembut fabrik
dalam 5-10 minit...
bilas- bilas dan jemur..tak perlu jemur di cahaya matahari yang terik...
ini kerana untuk mengelakkan warna-warna tudung ini menjadi lapuk....:)))))

.

.

.


FIFTH

Cara penyimpanan tudung- tudung ni mudah sahaja...
lipat kemas-kemas dan boleh disimpan
dalam drawer kabinet seperti ini.....:))))
So kepada sesiapa yang berminat...boleh dapat tudung syria ini
(sila klik pada shopping online yang selalu saya lawati...wee~)
AND
u ouls semua akan selesa dan suka bila memakainya.....

.

.


TIMBUNAN SYRIA SAYA


KOLEKSI SYRIA PLAIN SAYA..:)))))


KOLEKSI SYRIA DESIGN & CORAK SAYA..:)))


MUDAH BUKAN SERTA BANYAK PILIHAN....


Part yang paling saya suka bila kawan-kawan baik saya juga
sudah mula mengenakan Tudung Syria ini....
apa yang boleh saya katakan

WELCOME FWEN TO
TSC
(Tudung Syria CLAN)

heeee~....

Kawan-kawan saya yang terchenta ~...

muaxxxxxxxxxsss

p/s: SAYA SANGAT CHENTA PADA TUDUNG SYRIA NI...SERIOUSLY JATUH CHENTA PANDANGAN PERTAMA..HEEE~

ME,
ON3NI3ISME

Saturday, November 28, 2009

Nur Kasih Last Episod..

salam...morning...bangun pagi tadi..
tiba-tiba teringat dengan NUR KASIH malam tadi...
akhirnya bahagia juga Adam dan Nur Amina
setelah begitu banyak dugaan dan rintangan yang dilalui....
Ya aku pun harus kuat seperti Amina....
hapuskan segala kekecewaan di hati ini...
Hidup mesti diteruskan....
Looking forward...forward...forward....:)....
.
.
.
.
DAN
.
.
.
setiap kali aku tengok NUR KASIH ni juga aku teringat pada DIA
yang semakin jauh dari hidup aku....
aku doakan yang terbaik untuk dia...
NO MSG.......NO CALL....NO MORE...NO MORE...
mungkin dia bahagia dengan kehidupan dia sekarang....
ermmm..berbalik pada cerita NUR KASIH malam tadi...
drama televisyen yang terbaik aku pernah tonton..ever...
banyak pengajaran dan ilmu aku dapat kutip (hehehe....betul ke ayat ni..KUTIP)
dapat diambil dan diaplikasi dalam hidup aku...:)))..
yang baik untuk aku perbaiki hidup aku juga...
Kesetiaan Nur Amina pada Adam memberikan impak pada diri aku..
TAPI...
kesetiaan aku yang ditunjukkan pada DIA...
tak berbaloi pun....
DIA tak menghargai..
DIA memandang remeh...
DIA tinggalkan kesakitan...
DIA benci aku dan buang aku terus dari hidup DIA..
DIA buat itu dan ini pada aku....
YA...Aku masih ada family yang menyayangi diriku...
ADA
.
.
.
AYAH * IBU * BEAR * CUYA * CHIECHIE * EILA
CHACHA* SAM
Terima kasih kepada mereka-mereka..
Mereka lah UMBRELLA saya kini dan selamanya.
Along shayang kamu-kamu ouls...:))))
.
.
.
Tak Lupa pada kawan-kawan aku
Mereka penguat diri saya untuk teruskan hidup aku...
( AYU * DAYAH * LIA * NAZA * NURUL * KAK IZAN)
mungkin kalau nak listkan kat sini...memang terlalu ramai...
kawan-kawanku semuanya supportive..Yaa!!..u ouls RAWK!!!!!!
(yang tertinggal untuk aku tulis disini jangan berkecil hati ya..)
kamu-kamu masih yang terbaik dalam hati saya
FRIENDS FOREVER..EVER...wee~
.
.
TAPI
aku tak nak lupa pada 2 orang ni...
Mereka juga sangat baek dan supportive....
Orang-orang yang aku cari bila aku SEDIH..
.
.
FIRST & EVER..
NORAZIMMAH MOHD DARUS
(statusnya sudah PUAN yer..jangan marah yer SAGI GIRL)
nanti aku belanja ko MCD..wee~:P
.
.
SECOND..
MR.F
(Naza yang beri nama nie..eheh)
Thank u for all u're advice..
u're attention for me...
u're give me happiness...
Saya mendoakan yang terbaik untuk kamo jua ya dong!!!
.
.
.
Last but noT least...
(ya aku selalu guna ayat ni untuk menutup tulisan aku)
FOR
SOFEA n MAK
Along selalu mengadu kat FEA n Mak jua....
SHAYANG mereka JUA....
EVER.........muaahhhhsss.....
ADIOSS!!!!!!
..................................................................
p/s : Setelah apa yang aku lalui untuk hampir 9 bulan ni...kesedihan..kekecewaan...KOSONG...baru aku sedar ramai lagi yang masih sayang dengan diri aku...:))))...thanks ouls...SAYA JIWA GEMBIRA....muaxxxxss..
ME,
ON3NI3ISME

Thursday, November 26, 2009

SALAM AIDILADHA.....


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
1430 HIJRAH
SEMOGA SEGALA PENGORBANAN KITA
DIRAHMATI ALLAH S.W.T
ME,

ON3NI3ISME

EXAM PERKHIDMATAN AWAM !!!

salam...hola...dup...dap..dup...dap....heheh..saja bagi suspen...
pagi tadi dapat phone call
dari Fauzi (one of Pembantu Tadbir di agensi PHTJ)
Die beritahu result exam dah keluar...so saya pun
terus g check kat laman web JPA....
gigil-gigil tangan saya masukkan IC Num....
then
.
.
.
.
the RESULT !!!!
LULUS!!!!!!
.
.
.
.
.
Alhamdulilah syukur kepada tuhan...
pasni kena Kursus Induksi pula
baru disahkan jawatan...
Semoga semua berjalan lancar...
AMIN
ME,
ON3NI3ISME

Eppy Burfdey Puan Nurulasyfyin !!!

Happy Birthday To NURULASYFYIN MUSTAFFA
( 26 November 1984)
She's our Technician ( Town Planning) in my office..
Dia belanja staff office yang tinggal sempena burfdey die...
Yang lain dah cuti sebab esok RAYA AIDILADHA..
so saya nak wish dia :
** Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
** Semoga dapat baby yang comel... : )
** Semoga berjaya di masa akan datang dalam kerjaya dan kehidupan..

Pizza Hut dibelanja oleh Burfdey MAMA..TQ Nurul..muaxxxzzz

Tu dia...abg Pizza Hut dah datang..delivery..delivery
Nama dia Ali (Miss Naza beritahu..)



Delivery..Delivery..Delivery...

Royal Masala..wee~

Miss Naza with Super Supreme..yummy....

seronoknya burfdey MAMA to be....

burfdey MAMA again..serving...:)

The Food ...

Encik Handaina...Ketua Makan-makan kitaorg
Tengok ni cara saya makan..(Joanna Herbalife tengok mesti nangis..)
uwaaa......lemak-lemak berlebihan
Last Pose...hehehehhe.....muka nak senget...
ME,
ON3NI3ISME

DIA....SEPI.....:(

Bisik ku pada bulan
Kembalikan
Temanku...Kekasihku...Syurgaku...
Tanpa DIA Malam Menemaniku
SEPI
Memelukku
Bulan jangan biar siang
Biar Malam ini Kelam....
Biar ia sepi
Sepertiku.....
ON3NI3ISME

CELEBRATING CUYA BURFDEY!!


salam all...ermm..nak update sket apa yang berlaku last night..ermmm surprise burfdey for Cuya (tak surprise sangat cos macam die dah tahu dah..hee~).....anyway we all sambut kecil-kecilan jer with cake and Encik Esa buying food like mee goreng, kueh tiow goreng and mee sup..My mama said.."Harini ibu tak payah masaklah yer!"...(sambil tersenyum...:) )..yelah mama..rehat-rehat yer harini...ngak payah masak deyh...suka Puan As tak payah masak..huhu

Owh yer tak lupa...my neighbour cute daughter also celebrate burfdey with Cuya..actually burfdey die hari 22 Nov haritu (kalau saya tak silap lah..) kata mama aleya ni dah 2nd time die potong kek..the 3rd time will be at kampung abah dia this Saturday..ermm..memang die suka kalau burfdey-burfdey nie...layankan aja...tapi cian aleesya cannot makan kek..tengok jer..aleesya baby lagi....cibut-cibut comel-comel kak wanie nie..takpe aleesya dah besar leh makan kek banyak-banyak yer shayang...
ermm..ok..layankan gambar-gambar ni yer...condition tak berapa nak elok sebab guna kamera Mr.Express Music saya je...

Last but no least Happy Birthday to both of u..
CUYA & ALEYA
MUAXXXS


nilah burfdey cakenya..( promote sket from ITALY BAKERY..tq chiemuk)


cian kek nie..mana burfdey girl nya yer..:P


ready..ready..ready..pose wajib...


mari tiup lilin..pheww..pheww....pheww~


ok..gurls..potong kek yer...:P


me & burfdey girl ( nak juga interframe..hee~)


p/s : Sweet momments of my family..i really-really hepi...:D

ME,

ON3NI3ISME



BENGANG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku bengang dengan orang-orang yang ambil kesempatan atas org lain !!!!!
Bila nak sedar ntah .......
ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!
HANGIN AKU !!!!!!!
ME ,
ON3NI3ISME

Wednesday, November 25, 2009

SAUNA ! SAUNA ! SAUNA !

salam..:)...erm..tadi saja-saja je surfing kat Google untuk cari tentang SAUNA..yelah..lemak-lemak kat badan ni dah meluap-luap naik since dari raya aidil fitri yang lepas..lusa dah nak raya haji pula(Harus INSAF nie!!)..huhu..bertambah-tambah lemak badan ni..aerobik dah jarang nak pergi maklumlah hujan je cuaca sekarang ni (yang sebenarnya sakit PEMALAS..hee~)..so disini saya nak sharing sket info tentang SAUNA..check this out ya'...
*JOM SAUNA*

Teringin untuk kuruskan badan? Ingin mendapatkan bentuk badan masa anak dara dulu? Kurus sangat pun tak cantik apatah lagi gemuk gedempol (wee~..takut saya dengan gelaran ni...).Selalunya bentuk badan wanita berubah apabila sudah berumahtangga dan melahirkan anak.Inilah yang sering ditakuti.Kalau dah gemuk susah nak turun.

Rahsia utama di salun-salun untuk menurunkan berat badan pelanggan dengan cepat ialah dengan mengamalkan BERSAUNA atau TERAPI INFRA MERAH (even Slimworld pun guna SAUNA system ni) kerana this process banyak membantu memecahkan lemak selain mengelakkan muka dari menjadi sembab. Dalam tempoh berpantang dengan bersauna, berat badan dapat dikurangkan.

Anda boleh hanya bersauna di rumah tanpa pergi ke salun pun. Dapatkan sauna beg sama seperti di salun kecantikan dan alamilah sauna di depan TV rumah anda! Lakukan selama 15 hingga 20 minit (lagi lama lagi bagus 45 minit ke..heheheh..lemak pun takut!!) setiap kali for 3 - time per week. After 2-4 weeks anda akan dapat resultnya...:)


*BENEFIT*

** Mandi sauna atau bersauna ni sememangnya baik untuk kesihatan mental dan fizikal anda.Cuba bayangkan....dengan hanya bersauna selama 15 minit, ia mampu membakar sebanyak 400 hingga 600 kalori dalam 1 sesi aja.

** Ia turut membantu menyegarkan badan,melegakan stress,mencantikkan kulit, melancarkan peredaran darah,menyingkirkan toksin serta mencairkan lemak dalam badan anda.

** Bersauna dengan cara yang benar, kita akan mengeluarkan keringat (peluh deyh...~) dan melancarkan peredaran darah.

** Bersauna di ruangan yang tidak diisi dengan banyak orang agar circulation udara lancar dan baik.

** Pakailah handuk agar keringat yang menetes (uiks..gila tatabahasa lama..hee~) langsung terserap, kalau ada handuk kecil boleh juga untuk menutup rambut agar keringat di dahi mudah diseka.Handuk tu tu cam tuala kecil kot...yelah kot..

** Rancangkan masa BERSAUNA. Rata-rata orang bersauna selama 15 minit, maksimum 35 minit.Panas sauna diatur, untuk pemula lebih baik panasnya bertahap.

** Setelah selesai MANDI SAUNA, seka keringat, minum air ( 2 - 4 liter macam selalu saya minum ) untuk menggantikan cairan dan istirehat selama 10 - 15 minit untuk cooling down. Ini kerana pembuluh darah yang melebar akan menyempit begitu terkena air dingin. Conclusionnya istirehat nie membuatkan pempuluh ini normal kembali dan menghidari keriput ( euu...keriput ni cam tua kerepot ker...:P)

Contoh Beg Sauna and Thermal Pot (Periuk Nasi jer)
RM 199 and above



Rempah Sauna Sendayu Tinggi
Untuk Ibu Lepas Bersalin
RM36



Rempah Sauna Sendayu Tinggi
Untuk kuruskan badan @ pecah lemak
RM36

Contoh Bersauna..heheh..leh sambil-sambil baca buku lagi

p/s : To Miss Dayah..sila baca info ni yer..saya buat post ni sebab request dari kamo..

ME,

ON3NI3ISME

Eppy Burfdey CUYA !!!!!

Happy birthday to u...
Happy birthday to u....
Sweet 23rd teen (remaja lagi ke..hehhehe)

25 NOVEMBER 1986

Ok..along nak wish kat cuya : -

i. Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur..amin

ii. Semoga dapat grade dari OUM dengan cemerlang.

iii. Behave ureself..jangan selalu marah-marah,hangin-hangin...no good ok..

iv. Semoga cepat dapat jodoh cam Bear n Chiechie..heheheh (HARUSKAH!!!!)

v. Be safe..and take care always...


Muaxxxs

p/s: Tunggu malam nanti yer..kami ada kejutan untuk Kamo yer Cuya....hEheheh

ME,
ON3NI3ISME

Tuesday, November 24, 2009

Wedding Planner!!!

salam...ermmm..tengok tajuk pun dah menggerunkan...Encik Esa dah beri tanggungjawab kepada saya untuk mengepalai majlis perkahwinan adik-adik saya pada Feb 2010..
Ayah : Long.. u lead majlis.....
Me : Uish..mampu ke along..
Ayah : U can do it...

uishhh..nampaknya tak lama lagi..ermm..bolehkah saya untuk menguruskan majlis ini..bukan 1 pasang but 2 pasang...hee~....untuk permulaan 1 sesi perbincangan akan diadakan bersama-sama semua ahli keluarga saya (ayah,ibu,saya,bear,cuya,chiechie and eila).....ermm...saya harus bekerja keras for this majlis...HARUS!!!!!!.....tak lama lagi..mana nak cari warna tema...nak hias bilik pengantin,,kanopi, si tukang masak for majlis,juruphotog,kad kahwin,goddies...and many many more...uwaaaaaaaaaaaaa.................macam saya pula yang nak kahwin......hopefully semuanya berjalan lancar..operasi akan bermula sekarang !!! maksudnya NOW!!!!...


p/s : To Bear n Chiechie...along happy untuk kamu-kamu orang..:D...akan pastikan majlis kamu-kamu orang berjalan lancar..

Me,
ON3NI3ISME

Wednesday, November 18, 2009

YANG TERBAIK UNTUK DIA...

YANG TERBAIK

Ku selalu memikirkan tentang kita
Apa pun yang harapan yang dikejar
Kerna aku masih penuh rasa ragu
Melihat kau seperti tak bersungguh

Jika kau mencinta
Berikanlah ku rasa
Diriku dah berikan yang terbaik
Dan bukannya nak mengungkit
Siapa benar siapa salah
Siapa menang siapa kalah
Dah berikan yang terbaik
Memaksa hati merisik
Mungkin kau bukan teman hidup
Yang terbaik untukku

Memang benar ku amat mencintai mu
Dan harapkan di sana pun begitu
Tetapi kau tak luahkan perasaan
Apa lagi memberikan ku kasih


p/s : untuk awak yang kini jauh dari saya ----> *A.... I...*

ME,

ON3NI3ISME

Monday, November 16, 2009

Langkawi 2009...:)

salam.......hola kawan-kawan..erm penat dan lenguh-lenguh badan rasanya harini....semalam baru tiba dari Langkawi....supposenya flight pukul 8 malam tetapi telah didelaykan selama 1 jam suku..makanya pukul 9.15 malam lah baru kami berlepas dari Langkawi Airport(saya menci untuk menunggu..satu penyeksaan)..erm...SAYA MABUK UDARA..sangat menci juga~..sampai ke pagi ni masih terasa lagi mabuk-mabuk nya...mengalahkan ibu-ibu mengandung di ofis saya yang naik flight sama...wee~..akhirnya pukul 10.20malam baru mendarat di LCCT..Dari LCCT naik bus ke ofis di Wisma Negeri...pukul 12.45 malam tiba di ofis...hampir tidak sedar sebabnya sepanjang perjalanan aku tertidur...sampai lupa nak call my daddy for pick up me..ampun daddy..dah nak tiba tol Ayer Keroh baru anakandamu ni calll....tapi takpe along percaya dengan kehebatan ayah untuk drive dengan kadar segera untuk mengambil along..cam Formula 1.hehehhee ..akhirnya pukul 1.00 pagi juga aku tiba kat rumah dan dapat berjumpa dengan tilam dan bantal2 bucuk aku yang ditinggalkan selama 3 hari itu....

saya suka shoot ni..wee~ taken by me

Kalini aku pergi untuk mereleasekan tension aja...adegan membeli belah dan memborong coklat-coklat yang enak itu serta barang-barang yang dihajati adalah secara biasa-biasa aja disebabkan poket dompet aku tak berapa nak banjir dengan duit..hee~...anyway...trip diteruskan juga dengan semua gugurl PHTJ yang gila bergambar..bergambar sampai lebam..hee~...tak cukup dengan digital kamera..ditambah pulak dengan kamera handphone masing-masing dan kali ni up satu lagi....camcoder by Miss Naza...wah alah-alah tourist gitu...tak lupa specky di atas kepala masing-masing...huhu..bab bergaya bagi kat mereka-mereka ini...:P (ampun ya kawan..kak syisyi mengatakan yang benar aja..eheh)...banyak gambar telah diambil (berlambak-lambak hingga tak tahu mana satu nak diupload)...nanti yer saya upload di next entry.....:)...... sementara tu layankan jer gambar yang satu ni....


me yang ke'mabuk'an udara :

ON3NI3ISME

Thursday, November 12, 2009

KU INGIN TERBANG....

salam....esok 13 Nov 2009 aku ingin terbang ke Pulau Langkawi..yehuu..sangat teruja..sangat seronok..this is the 1st time naik flight...(Air Asia je..tu pun nak kecoh).....takpelah at least kapal terbang kan...dari tak pernah naik flight langsung....Semoga semuanya selamat.....amin...Bukan heran sangat pun nak ke Pulau Langkawi sebab masuk ni dah 3 kali aku pergi sana...yang paling terakhir aku pergi sana last year....bulan Dis 2008....tapi yang aku herankan ni sebab nak naik Air Asia (BURUNG BESI berwarna MERAH ietu..wee~).....leh berangan sekejap jadi Dania...eheh~...

Ini Burung Besi Warna Merah itu...
(ihsan dari Google Image)
Esok aku akan bertolak dari ofis ku,Wisma Negeri ke LCCT.......dalam around pukul 3 petang camtu...Flight aku pukul 6.35 petang ke Langkawi...uishhh..sangat teruja..:)...harusnya bergambar sakan aku dengan gugurl PHTJ..yehaaaa~......ok...doakan semua selamat.....:)....

p/s : Tunggu hasil posing-posing aku bersama gugurl PHTJ di next entry..wee~..:P

Me,

ON3NI3ISME

PEPPER N SALT !!!!!!

Hola semua…aku nak cerita pasal malam tadi…lepas balik aerobik dari Bukit Serindit…adik aku yang kecil sekali dan gewdiks iaitu , Eila @Luna ajak g Mcd Melaka Mall untuk drive thru..seperti biasa aku kan kakak yang baik so layankan aja bawa die g drive thru tu walaupun hakikatnya aku penat deyh aerobik….1st time nak drive thru kat situ(Mcd tubaru buka 2 minggu lepas)….

ADIK KU : EILA@ LUNA


Sampai-sampai jer kat situ..so tak ramai yang nak drive thru..my greenie pun meluncur laju lah ke laluan PANDU LALU..depan my greenie ada sebiji MYVi hitam tengah make order kat mesin bercakap tu….dari dalam perjalanan lagi adik aku dah cakap:


Eila @ Luna : Long…aku nak set Double Cheese Burger…Medium….
Aku : Ok..nanti along orderkan lah
Eila @ Luna : Long….jangan lupa minta pepper n salt sekali k
Aku : Iyer..baeklah….

So tiba giliran kami nak order….
Mesin Mcd : Yer…Selamat Malam…
Aku : Nak Set Double Cheese Burger satu…yang medium….
Mesin Mcd : Itu aja cik…nak tukar air ker..
Aku : Tak nak..itu aja..
Mesin Mcd : Ok cik…confirmkan order itu aja yer…Semua RM9.65..
Aku : ok…..
Mesin Mcd:Ok cik sila buat bayaran kat depan…


Aku pun gerakkan my greenie ke next station nak bayar…after buat bayaran…g amik order tadi kat next station satu lagi…..


Aku : Abang…..abang Mcd (Abg McD tu sibuk borak dengan kawan sekerje die ok..kat telinga die tersumbat benda alah yg macam head phone tu)
Abg Mcd: Ok cik ni order nya….(dalam masa yang sama duk borak lagi dengan kawan sekerja die)
Aku : Abang nak PEPPER N SALT cket boleh ?.. PEPPER n SALT yer….(rasanya jelas dan terang aku cakap dengan die)
Abg Mcd : Ok boleh..tunggu sebentar..


Aku nampak die terus capai bawah kabinet untuk amik PEPPER n SALT yang aku minta tadi dan dalam masa yang sama mulut dia duk sibuk lagi borak dengan kawan sekerja die tanpa die pandang apa yang di capainya tu…Then,terus die berpaling ke arah aku..dan aku dah standby tadah tangan nak amik PEPPER n SALT tu….
Terus die letak kat tangan aku SOS CILI Mcd 4 paket (Muka aku dah blur dah..minta lain bagi lain..pekak ke mamat ni)…Dei Tambi….rasanya jelas tadi aku cakap PEPPER n SALT…2 kali tau aku cakap…adik aku pun dengar.. Aku dan adik dah terpinga-pinga..SENGAL DUH!...Muka abg Mcd tu selamba jer dan terus blah..die tak nampak agaknya muka aku dah melopong pandang die…sambil tangan aku dalam posisi yang sama lagi cam tadi…(POSISI TADAH TANGAN)….Grrrrrrrrrrrr……


Eila@Luna : Long,,takpelah..jalan arr
Aku : Ish..along cakap jelaskan tadi..ko dengarkan..
Eila @ Luna : Yer arr..takpelah jalan arr…


Aku terus gerakkan my greenie kuar dari PANDU LALU tu……Bengang jer muka adik aku sebab die nak PEPPER n SALT tu sebab nak campur dengan FRIES( ini kegemaran dia OK!)….Lantas aku pun bersuara:


Aku : Takperlah eila..jap lagi kat rumah ko campurkan fries tu dengan garam n pepper AJINOMOTO kat rumah.
Eila @ Luna : Tak sedap lah..aku nak yang Mcd nyer…(muka still bengang lagi)
Aku : Erm….oklah along benti jap kat depan tu..along g amik PEPPER n SALT kat dalam Mcd…sengal~…..

Aku terus masuk dalam Mcd tu then terus g amik PEPPER n SALT..Banyak lah juga aku amik..Hamik ko!...Buat stok….Habes cerita….Pasni adik aku nak makan pepper n salt tu hari-hari pun takper…..hamik….Baek tak payah drive thru camni….beli terus kat kaunter kat dalam Mcd tu..disebabkan PEPPER n SALT tak pasal-pasal aku kena menapak ke dalam Mcd tu….Hampeh…


P/S : To Abg Mcd..lain kali waktu entertain customer jangan bercakap yer..ke die dengar aku cakap SALT tu dengar bunyi SOS..hahhahaha..HARUSKAH…SENGAL!......:P....ke telinga abg Mcd tu PEKAK kurang pendengaran.. TENSI….~

GARA-GARA KAMU DOUBLE CHEESEBURGER Mcd..:p ~
Me,
ON3NI3ISME

Wednesday, November 11, 2009

SANGAT RHENDU DIA...:(




Saya sangat rindu kat dia ini..tapi die dah jauh..jauh dari saya.....jauh sangat..dan die telah pilih jalan hidup dia sendiri...hopefully satu hari nanti die sedar dan kembali ke pangkal jalan..kesian pada parents die....:(...apa-apa pun....saya cuma nak beritahu kat dia :

1. Saya tetap sayang awak sampai bila-bila..:(

2.Jaga diri awak baik-baik walaupun saya tahu setiap kali saya cakap macamtu awak akan cakap saya sibuk....

3.Saya tahu setiap kali saya sms atau call..awak cakap tak kenal saya..tapi sebenarnya awak kenal saya yang sms atau call awak tu (walaupun saya guna number yang berlainan).

4.Saya harap sangat awak akan berubah walaupun awak cakap jalan hidup awak dah GELAP!...semua benda boleh diperbaiki dan diubah yang penting diri awak sendiri yang kena berubah dulu dan nawaitu awak....

5. Saya akan tetap ingat 'relationship' kita yang dulu...segala memori indah & buruk yang awak tinggalkan....

6.Last sekali...jaga diri awak + ingat solat (hopefully) + ingat mak & abah awak (walaupun awak benci mereka) dan ingat awak tetap dalam HATI saya ini.

p/s : harini genap 9 bulan saya tak jumpa awak..:(

i'm starting back....


hola...lama dah tak jenguk ke blog ni..asik sibuk je dengan kerja (sebenarnya malas nak menulis)..huhu....kerjanya baca blog kawan-kawan yang tegar ber'blogging' aja....blog aku tersadai begitu sahaja ermm...apa yang nak dicakap dan di update yer......aku akan cerita di next entry kemudian..chau.....:)......

Related Posts with Thumbnails